Historie vv GEO

De geschiedenis van de v.v. GEO

Officieel is de v.v. GEO opgericht op 1 mei 1948. Vóór de oorlog werd er echter ook al met een voetbalteam aan een competitie deelgenomen.
Gespeeld werd er in die tijd op een veld tussen Damsterdiep en Eemskanaal op het “Stadion Dijkzicht”. Het was de tijd dat een wedstrijd nog onderbroken werd om een lekke bal te repareren, douchen met koud water en op de fiets naar uitwedstrijden.
Eigenlijk vanaf de oprichting werd de vereniging op de been gehouden door de man die álles deed wat maar gedaan moést worden: Berend Wierenga. Tot het eind van de jaren ’70 was hij buitengewoon actief maar vooral als secretaris. Van grote waarde zijn de door hem met de hand geschreven notulen van 1948 tot 1973.

In 1969 kwam het eerste “GEO-journaal” uit en werd er in dat jaar ook voor het eerst getraind onder leiding van een echte trainer.
Begin jaren ’70 werd er door de leden een nieuw veld aangelegd aan de WF Hildebrandstraat waar ook nu nog de wedstrijden worden gespeeld.
Tussen 1963 en 1971 werd er nog gehandbald door dames en vanaf 1971 tot midden jaren ’80 werd er ook door dames volop gevoetbald.
In de loop der jaren is GEO van een zondag- een zaterdagvereniging geworden. Momenteel heeft de vereniging geen zondagteam, desalniettemin komen ze met 3 zaterdag- en 2 jeugdelftallen in de competitie uit. Daarnaast beschikt de vereniging tegenwoordig ook over een walking football team.

Door de jaren heen is GEO ook bekend geworden als vereniging waar heel veel zélf wordt gedaan, van aanleg van het speelveld tot de bouw van het clubhuis!
Alle eigendommen, behoudens de velden, zijn geprivatiseerd en onze inkomsten worden verkregen door contributies, donaties, door vrijgevigheid van vele sponsoren en eigen clubhuisopbrengsten alsmede door de vele akties die de vereniging jaarlijks organiseert teneinde dat geld te verkrijgen dat nodig is om een vereniging als de onze te laten voortbestaan.
De geschiedenis van de v.v. GEO, het wel en wee, de activiteiten die gehouden zijn maar bovenal de betrokkenheid van de bewoners van Garmerwolde, Thesinge en Ruischerbrug zijn prachtig verwoord in een jubileumboek dat is verschenen naar aanleiding van het 50-jarig bestaan. In circa 25 hoofdstukken wordt door voormalige en huidige leden de geschiedenis, maar vooral hét ‘GEO-gevoel’ prachtig verwoord.

Voor €10,- is dit prachtige boek te verkrijgen middels ons e-mail adres.