De laatste rommelmarkt van Jantje Ypey….

De rommelmarkt bij GEO in Garmerwolde is een begrip. Al jaren lang, steevast op de eerste vrijdag van oktober. Aan die lange traditie komt helaas een eind, maar dit jaar kun je je slag nog slaan.

 

Curiosa 
Het woord rommelmarkt dekt de lading eigenlijk niet helemaal, want er is meer. Er zijn natuurlijk allerlei leuke prullaria te koop. Daarnaast vind je er ook heel bruikbare spullen, boeken en speelgoed, bloemstukjes en zelfgemaakte artikelen. En dat allemaal voor een prikje. Grote publiekstrekker is altijd het speciale hoekje met curiosa. 
De kenners en mensen die vlooienmarkten afstruinen stormen daar altijd het eerst op af. Een succesnummer is ook het Altijd-prijs-spel: je koopt een envelop met daarin een nummertje dat correspondeert met een prijsje op de grote prijzentafel.

 

Groot succes
Na meer dan vijftien jaar stopt Jantje Ypey, de drijvende kracht achter  de rommelmarkt. 
Het begon allemaal met een kraam met zelfgemaakte spullen op de braderie die toen nog tijdens de jaarlijkse Feestweek in Garmerwolde werd gehouden. En op zeker moment was daar de jaarlijkse rommelmarkt, vanaf het begin een groot succes. In welk jaar dat was, weet Jantje niet meer precies. Maar in haar boekje waarin ze de administratie van de rommelmarkt bijhoudt, staat als eerste jaar 2003. ‘Ik had me voorgenomen dit tien jaar te doen, het zijn er meer geworden. Nu wil ik op tijd stoppen, voordat het echt niet meer lukt. En dit is het moment. Ik heb het geweldig gevonden. Maar ik heb het zeker niet alleen gedaan, we hebben met elkaar bij GEO een perfecte organisatie.’

 

Bestuur en leden van VV GEO danken Jantje voor haar jarenlange, tomeloze inzet om de rommelmarkt tot een groot succes te maken.

Wat een fantastische prestatie!