vv GEO 3 zomaar een zonnige zaterdag

vv GEO 3: zomaar een zonnige zaterdag

Het is een mooie zaterdagmiddag in augustus. We zijn op weg naar de Lawn Tennis Club in Assen voor een vriendschappelijk potje voetbal. Onder luide aanwijzingen van een TomTom dame die de rauwe hoochoe coochie klanken van Jeff Healey bijna overstemd, rijden we met gezwinde spoed over de snelweg. Jelle B. vecht op de achterbank tegen de kater van een avondje FC en een nachtje Noorderzon.

Bijna stiekem slaat hij nog 2 paracetamolletjes achterover. 12 man sterk zijn we vanmiddag. Bert en Jans Harms, die wel op de lijst stonden en onze 15e en 16e man hadden moeten zijn laten helaas verstek gaan. Reini was onderweg maar kon de afslag Assen niet vinden en Kees W. reed er in z’n oude camper tegen om op tijd te komen voor de tweede helft, maar bleef bij Hoogeveen met panne steken.
Niet getreurd. Bij aankomst op het mooie welgelegen sportpark kwam de muziek ons op de parkeerplaats tegemoet uit een bijna speciaal voor ons opgebouwde feesttent. Goed geregeld, net als het TV scherm waar op keurig de kleedkamer- en veldindeling werd weergegeven.
In de kleedkamer heerst spanning. De eerste keer weer op zo’n enorm groot veld, bijna 2 keer zo groot als dat heerlijke strakke trainingsveldje in Garmerwolde. Het is duidelijk dat sommigen er tegenop zien. Warm lopen hoeft bijna niet want het eerste okselzweet komt in de kleedkamer al los.
We voetballen vandaag tegen de kleinzonen van een collega van Geert. Er was stille hoop dat die een leeftijd zouden hebben van een jaar of 40, wat technisch net zo’n beetje zou moeten kunnen.
Bleek echter een kleine misvatting. De gemiddelde leeftijd van het team van LTC 5 uit de reserve zesde klasse was ongeveer 21.
12 man sterk! Een keeper die vele ballen pareerde, af en toe een klein foutje maakt, maar dat is ‘m vergeven. Een stabiele achterhoede met Bram weer aan het hoofd, een zwevende Otto en een messcherpe Sytze op de flanken en Jelle B. als overal aanwezig zijnde reddende engel om het compleet te maken.

De wedstrijd begint met een gelijk opgaande strijd en een gelijke stand.

Een aantal malen komt GEO goed op de helft van de tegenstander. De 3 voorzetten vanaf rechtsvoor lukken bijna.
Het middenveld staat ook z’n mannetje. Wim op links geeft goede drinkadviezen aan de scheidsrechter. 

Matthijs wil van geen wijken weten voor de snelle 13 van de tegenstander. Kor heeft z’n kop goed ingesmeerd tegen de brandende zon. En Geerle heeft het heel af en toe op de heupen.
Drinkpauze  1 en 2, en nu is het tijd voor de voorhoede om het af te maken. Splijtende passes, fantastische passeerbewegingen,  lobjes en poortjes. Het kan bijna niet op. In de tweede helft gooien Klaas Jan en Niels de wedstrijd op slot. Mooi samenspel resulteert in de enige goal.
Wim sputtert nog wat, Niels grijpt af en toe iemand naar de keel. Geert valt fenomenaal in.

De koude Grolsch is verdiend op het zonnige terras.
Op de terugweg is de TomTom dame stil gevallen. De weg naar huis is blijkbaar bij onze chauffeur bekend. Jeff Healey zingt: On the seventh hour, on the seventh day. On the seventh month, seven doctors say. "He was born for good luck, that you'll see". I got seven hundred dollars; don't you mess with me!
Op naar het zonnige rustige terras van GEO voor een laatste afzakkertje. Stilletjes kijken hoe het groene robotje zijn/haar werk doet. Ik ben gelukkig.

Geerle van der Veen