Bart van der Tuuk scoort 100e doelpunt voor GEO

Gistermiddag scoorde Bart van der Tuuk maar liefst drie doelpunten voor GEO 1 in de met 5 – 2 gewonnen wedstrijd tegen Siddeburen. Die laatste treffer was tevens zijn 100e competitiedoelpunt en daarmee bereikt de spits als 2e speler in de clubhistorie de mijlpijl van 100 competitiedoelpunten voor het eerste elftal. Een geweldige prestatie!

Het avontuur naar 100 begon voor de 34-jarige spits ruim 15 jaar geleden op zaterdag 9 september 2006 in de wedstrijd tegen VVK op eigen veld. Destijds werd met 5 – 3 gewonnen en de mooiste goal van de wedstrijd kwam van Bart. Een quote uit het wedstrijdverslag destijds: “De mooiste goal van de middag moest toen nog komen. Bij de 4-2 werd de bal door Benny van de rechterkant voorgegeven. Bart neemt de bal op de rand van de zestien meter aan met de borst, daarna knalt hij de bal in een keer uit de draai in de kruising.”

Dat seizoen werd met 15 doelpunten meteen één van zijn meest succesvolle seizoenen en het talent voor het vinden van het doel van de tegenstander werd dan ook al vroeg ontdekt. Daar kan onze huidige hoofdtrainer Leendert Nieborg over meepraten, want ook in 2006 was hij trainer van het 1e elftal en was er bij het eerste doelpunt dus bij. En nu dus ook bij de 100e treffer van Bart gistermiddag in dezelfde functie.

Bart is dit seizoen hard op weg om zijn meest succesvolle seizoen ooit te beleven. Hij scoorde inmiddels al 13x en het seizoen is nog lang niet halverwege. In zijn meest succesvolle seizoen, 2012-2013, scoorde hij 16 doelpunten. Na een hoop blessureleed gedurende zijn carrière is Bart nu helemaal fit. Gister werd na afloop van de wedstrijd al gegrapt om de topscoorder aller tijden van GEO, Kasper Teunis (179 doelpunten), nog te gaan inhalen. “Zal dit seizoen lastig worden”, aldus Bart.

Hoe dan ook is het fantastisch om te zien dat Bart weer volop met plezier voetbalt en ook belangrijk kan zijn voor zijn team. Namens de hele vereniging wensen we hem nog veel spelplezier toe en natuurlijk succes in het avontuur naar 180!

Update: n.a.v. onze berichtgeving sprak Eemsmondsport met zowel Bart als Leendert en schreven ze er een artikel over. Lees dat artikel hier.