GEO 1 neemt nieuw 75-jarig jubileum uittenue in gebruik

Op zaterdag 10 december heeft GEO 1 het gloednieuwe uittenue in gebruik genomen tijdens de wedstrijd tegen GRC Groningen.

Het tenue, dat is ontworpen door GEO 1 spelers Pieter van Zanten & Bas Drabe, vervangt de hele oude zwarte shirts en staat in het teken van het 75-jarig jubileum dat we in 2023 vieren. Dit tenue, dat in kleuren uiteraard volledig anders moet zijn dan het reguliere tenue, is gebaseerd op het uittenue van halve finalist van het WK: Kroatië. Het bevat echter nog steeds een vleugje ‘GEO’ in de kraag en bij de mouwen en achterop de kraag staat ‘Sinds 1948’ goed zichtbaar. Verder is het shirt volledig conform de wensen van de selectie voor wat betreft pasvorm, fitting en comfort.

Jurry de Boer namens GEO aan de bal in het nieuwe tenue, Laurens van der Kamp kijkt toe op de achtergrond. (Foto: Egbert Euser)

In bovenstaande foto is het tenue in actie te zien en hieronder is het shirt in meer detail te bekijken. De sokken zijn door omstandigheden helaas nog niet in ons bezit, maar er wordt aan gewerkt om ook dat nog te realiseren.

Het shirt zal de komende jaren door de selectie worden gedragen bij bepaalde uitwedstrijden en in 2023 ook tijdens de thuiswedstrijd op zaterdag 13 mei, de eerste wedstrijd van GEO 1 als 75-jarige vereniging (1 mei jarig).

De selectie en staf is erg blij met het nieuwe tenue en bedankt het bestuur en leverancier Voetbalshop/Sportmaat voor de realisatie. Het bestuur wenst de selectie veel plezier en succes in het nieuwe tenue.