Voorbeschouwing beker GEO 1

Het is weer zover: de traditionele bekerrondes staan de komende weken op het programma voor GEO 1. Natuurlijk gaan we op 3, 10 en 17 september volle bak voor de eerste plek in de poule dat recht geeft op de knock-out fase in oktober.

Dit jaar komt GEO 1 de volgende tegenstanders tegen: Middelstum (4e klasse), Warffum (5e klasse) en Noordwolde (3e klasse). Tegen al deze tegenstanders is in de historie al heel vaak gespeeld, echter moeten we bij de laatstgenoemde alweer 12,5 jaar terug de tijd in om de laatste wedstrijd te vinden.

Op 20 maart 2010 werd het 1-3 voor Noordwolde en mede die nederlaag leidde de degradatie van GEO uit de 3e klasse in om vervolgens – tot nu toe – niet weer terug te keren naar die klasse. Noordwolde is al sinds 2009 een 3e klasser, al heeft het in de periode tussen 2018 en 2021 wel vaak onderin moeten vechten voor lijfsbehoud. Het afgelopen seizoen ging echter beduidend beter. Hoewel ze op de 6e plaats eindigden op de ranglijst werd er wel een periodetitel gewonnen en is er dus gestreden om promotie naar de 2e klasse. Hierin was ZZVV Zuidwolde echter veel te sterk: 6 – 1 en dus komt Noordwolde ook komend seizoen uit in de 3e klasse. Onze trainer Leendert en teammanager Laurens zijn afgelopen zaterdag (27 aug) wezen kijken bij de oefenwedstrijd VVK 1 – Noordwolde 1 (1 – 4) en hebben dus al een goed beeld kunnen krijgen van de aankomende tegenstander. En dat is maar goed ook, want de laatste keer dat GEO van Noordwolde wist te winnen was op 28 april 2007 (!). Destijds scoorden Pieter, Niels, Kasper en Tim, waarvan Tim en Pieter ook het komende seizoen nog gewoon in GEO 1 voetballen. Kan GEO stunten tegen Noordwolde? Dat gaan we zien op zaterdag 10 september vanaf 14:30 uur in Garmerwolde.

Aanstaande zaterdag (3 september) moet er echter eerst gespeeld worden tegen Middelstum. Tegen dit team werd de afgelopen jaren veel vaker gespeeld en heeft jaren samen met GEO 1 gespeeld in de 4e klasse. De afgelopen 8 jaar werd er 12x gespeeld tegen Middelstum, waarvan GEO er 6 wist te winnen. 2x werd het gelijk en Middelstum won 4x. De laatste ontmoeting was vlak voor de corona-ellende op zaterdag 23 november 2019. Destijds won GEO met maar liefst 5 – 1 door doelpunten van Laurens (2x), Bart, Gijs en Paulus. Sinds de corona-periode heeft GEO echter zelf besloten een stap terug te doen naar de 5e klasse en daarmee is een einde gekomen aan de jaarlijkse traditie GEO – Middelstum. Tot nu dus in de beker. Analysten van GEO zijn ook al bij de voorbereiding van Middelstum geweest (eenvoudige 6-1 winst op Rood Zwart Baflo op 20 augustus) en hebben geconcludeerd dat het team een flinke kwaliteitsimpuls heeft gekregen sinds onze laatste ontmoeting. Wel hoopt trainer Leendert de verkregen informatie te kunnen gebruiken om het team zo goed mogelijk neer te zetten zodat we wéér voor een goed resultaat kunnen gaan. De selectie reist op zaterdag 3 september af richting sportpark Middelstum om daar vanaf 14:30 uur te spelen.

Vervolgens hebben we als heerlijk toetje in de eerste ronde nog de wedstrijd tegen Warffum 1, het team waar GEO vorig jaar bij in de competitie zat. Dat zijn, voor zover de digitale statistieken terug gaan, ook de enige wedstrijden geweest waarin GEO en Warffum ooit tegenover elkaar gestaan hebben. Het werd op 16 oktober 2021 in Garmerwolde 1 – 1 door een doelpunt van Tim. De return in Warffum werd op donderdagavond 19 mei 2022 op heuse Champions League tijden door een veel te late scheidsrechter met 1 – 5 gewonnen. Doelpuntenmakers: Folkert, Mark, Erik, Bart en Peter, allen uiteraard ook het komende seizoen actief bij GEO. Overigens een groot compliment voor de accommodatie in Warffum. Met name het veld was ongekend goed! Deze bekerwedstrijd zal echter in Garmerwolde gespeeld worden, maar volgens ons ligt onze accommodatie er inmiddels net zo goed bij. Het schijnt overigens dat Warffum zich dit seizoen enorm versterkt heeft met nieuwe spelers, dus dat maakt het natuurlijk nóg interessanter. Dat was de wedstrijd sowieso al natuurlijk, want de kans is immers groot dat dit de finalewedstrijd wordt om plek 1 in de bekerpoule. 😉 Aftrap is op 17 september om 14:30 uur.

Al met al een paar zeer interessante wedstrijden die we hieronder nog even op een rijtje zetten:

Zaterdag 3 september om 14:30 uur: Middelstum – GEO (meer info).

Zaterdag 10 september om 14:30 uur: GEO – Noordwolde (meer info)

Zaterdag 17 september om 14:30 uur: GEO – Warffum (meer info)

Graag tot ziens langs de lijn!

Meer informatie over deze wedstrijden? Neem contact op met Laurens van der Kamp via lvanderkamp@vvgeo.nl of 0612796083.