In memoriam: Simon Veninga, erelid vv GEO

Op 13 augustus overleed Simon Veninga op 87 -jarige leeftijd.

Simon was een bekend persoon in Garmerwolde en omstreken. Hij was onder meer ambulant kapper; in een caravan die hij zelf verbouwd had tot kapsalon, knipte hij menigeen in onze dorpen.
Hij is voorzitter van Dorpsbelangen Garmerwolde geweest en was jarenlang beheerder van Dorpshuis de Leeuw in Garmerwolde.
In de jaren 70 van de vorige eeuw was Simon enkele jaren voorzitter van vv GEO. Toen eens een belangrijke wedstrijd van ons eerste dreigde niet door te kunnen gaan omdat het veld te nat was, wist Simon raad. Hij liet badhanddoeken aanrukken en het doelgebied droog dweilen … zijn kinderen moesten daar ook bij helpen! Voor zijn verdiensten als voorzitter werd hij benoemd tot erelid.

Ook na zijn bestuurlijke periode zette hij zich in voor de club en was hij vaak te vinden op ons sportcomplex. Vanuit zijn huiskamer had hij goed zicht op de parkeerplaats en hield hij een oogje in het zeil. En natuurlijk bezocht hij vele wedstrijden van schoonzoon Henk (destijds in het zondag-elftal GEO 1) en kleinzoon Erik, actief in het huidige GEO 1.

Vanwege al zijn inzet voor het dorp Garmerwolde kreeg Simon in 2011 een zeer verdiende Koninklijke onderscheiding. Tijdens een drukbezochte bijeenkomst in Appingedam op 18 augustus namen heel veel mensen afscheid van een markante man.

We zullen hem missen bij vv GEO.