Voorbeschouwing beker GEO 1

Ook dit jaar doet GEO 1 uiteraard weer mee aan de bekende bekerrondes. Deze staan altijd voor 90% in het teken van oefenwedstrijden en 10% (?) in het teken van ‘het gaat om serieuze prijzen!’. In drie bekerwedstrijden op 4, 11 en 18 september moet de eerste plek in de poule bereikt worden om door te gaan naar de volgende knock-out wedstrijd op 13 november.

Dit jaar komt GEO 1 twee oude bekenden uit de 4e en 5e klasse tegen die op hetzelfde sportpark spelen: Amicitia VMC en Blauw Geel. Daarnaast treft het een loodzware tegenstander uit de 3e klasse: Groen Geel. Tegen laatstgenoemde werd nog nooit eerder in officieel verband gespeeld. Groen Geel begon vorig seizoen, voor corona wederom een halt toeriep, geweldig in de 3e klasse door 2x met dubbele cijfers te winnen van HFC (1 – 12) en Stadspark (11 – 0) en heeft zich deze zomer verder versterkt. Moeilijk voor GEO? Zeer zeker. Onmogelijk? Nee, want recente historie laat zien dat GEO 1 zich prima kan houden tegen 3e klassers. De afgelopen twee jaar wisten de competitiegenoten van Groen Geel, Glimmen (29 augustus 2020, 2 – 1 winst GEO) en Be Quick (14 september 2019, 1 – 1 gelijkspel), niet te winnen van GEO 1. Op 18 september krijgt GEO dus de kans om deze reeks voor te zetten als er om 15:15 uur op sportpark Corpus den Hoorn wordt afgetrapt.

Maar er zal begonnen worden met een wedstrijd op 4 september tegen oud-competitiegenoot Amicitia VMC. Ook dit jaar zouden we in dezelfde competitie terechtkomen, maar dat was voor GEO een verzoek tot degradatie indiende. Uit de historie blijkt dat beide teams erg aan elkaar gewaagd zijn. Dan wint die en dan wint die andere. Alle meest recente uitslagen zijn hier (onderaan) in te zien. Een uitstekende eerste bekerpot om de krachten weer te testen. Makkelijk zal het ook nu zeker niet gaan worden, want naar verluidt beschikt de zaterdagselectie van Amicitia sinds vorig jaar over een flinke impuls vanuit de zondagafdeling.

Dan hebben we op 11 september om 15:00 uur een ontmoeting met Blauw Geel op het sportpark Coendersborg, waar overigens op hetzelfde moment de wedstrijd Amicitia – Groen Geel gespeeld wordt op het naastgelegen veld. Deze 5e klasser kwamen we in ons promotieseizoen (2018-2019) al eerder tegen en destijds won GEO 1 vrij gemakkelijk met 0 – 3 en 4 – 0. Dat zegt inmiddels natuurlijk niet meer zoveel, en zeker niet nu Blauw Geel beschikt over een nieuwe, ambitieuze trainer. GEO zal Blauw Geel niet tegenkomen in de competitie, want zij komen uit in 5D (GEO in 5E).

Al met al een paar zeer interessante wedstrijden die we hieronder nog even op een rijtje zetten:

Zaterdag 4 september om 14:30 uur: GEO – Amicitia VMC (meer info).

Zaterdag 11 september om 15:00 uur: Blauw Geel ’15 – GEO (meer info)

Zaterdag 18 september om 15:15 uur: Groen Geel – GEO (meer info)

Graag tot ziens langs de lijn! ⚽

Meer informatie over deze wedstrijden of onze elftallen? Neem contact op met Laurens van der Kamp via lvanderkamp@vvgeo.nl of 0612796083.