GEO OldStars speelden tegen Amputatievoetbal Nederland

Zondagmiddag 24 april speelde het Team van Amputatievoetbal Nederland een oefenwedstrijd tegen de GEO OldStars (Walking Football).

De veldspelers van Amputatievoetbal Nederland missen een (deel van een) been, ze bewegen zich voort met krukken. De keeper mist een (deel van een) arm. Het team bestaat uit spelers van verschillende leeftijden en achtergronden. De voetballers van Amputatievoetbal Nederland komen uit het hele land. De speler uit Landgraaf en zijn begeleiders bijvoorbeeld hadden 350 km gereden!

We ontvingen onze gasten in het clubhuis voor een lunch, aangeboden door het bestuur van GEO en met een gulle bijdrage van de COOP.

Onder toeziend oog van tientallen toeschouwers begonnen we rond 13.00 uur aan de warming up, waarna we in gelid het veld betraden, zoals dat gebruikelijk is bij wedstrijden die ertoe doen.
Daarna lieten de mannen van het Amputatie Voetbalteam zien waartoe zij in staat zijn. Met twee krukken en één been bleken zij zeer behendig te zijn. Ze lieten tikkie-takka voetbal zien: veel positiewisselingen, hard inspelen, heel goede balcontrole. Dit alles in een hoog tempo, zeker voor ons, ouderere mannen. Het is dus niet verwonderlijk dat het Amputatie team de wedstrijd won. Voor de GEO OldStars was de 2-0 nederlaag bepaald geen afgang, zij streden ook voor wat ze waard waren.

Tekst gaat verder onder de foto’s.

Klik op een foto voor een vergroting

Tap op een foto voor een vergroting

Vader en zoon
Voormalig GEO juniorlid Robin ter Veld speelt al vanaf de oprichting bij het Amputatie Team. Zijn vader Jannes is al sinds vele jaren actief voetballer bij GEO 3 en bij het GEO Walking Football team, de GEO OldStars. Hij nam het initiatief tot deze wedstrijd.

De wedstrijd kreeg veel publiciteit. Meteen na de wedstrijd werden Jannes en Robin ter Veld door de journalisten van RTV Noord en Dagblad van het Noorden uitbereid geïnterviewd en gefilmd.

Ik vond het een geweldige middag en ik dank de vrijwilligers voor hun inzet bij de organisatie van dit evenement. Met elkaar hebben we het amputatievoetbal en vv GEO goed op de kaart gezet.

Wim Benneker

Lees meer:

RTV Noord: https://www.rtvnoord.nl/nieuws/916981/amputatieteam-speelt-tikkie-takkie-voetbal-op-krukken

Dagblad van het Noorden: https://dvhn.nl/groningen/Nederlands-Amputatieteam-speelt-demonstratiewedstrijd-tegen-Old-Stars-van-Garmerwolde-en-omstreken