GEO beschikt over nieuwe promotievideo

GEO heeft een toffe nieuwe promotiefilm ontvangen van ons betrokken lid en GEO 1 speler Folkert van Zanten. Hij en zijn studiegenoten ontwikkelden deze video als onderdeel van de studie en hij vertelt hieronder verder hoe het tot stand is gekomen. Wij zijn de studiegroep zeer dankbaar en gaan deze video de komende periode inzetten op verschillende kanalen om leden proberen te werven.

In september 2021 begon ik met mijn minor Retorica. De minor heeft een semester lang groepsproject waarin we de opdracht kregen om een retorische opdracht bij een bedrijf of stichting te vervullen. Retorica is de kunst van welsprekendheid en sinds GEO zich vanaf de zomer bezig ging met actieve werving van nieuwe leden, leek het mij een perfecte kans om hier een steentje aan bij te dragen. We creëerden een opdracht, in samenwerking met de PR-commissie, om de sociale media aanwezigheid van GEO te vergroten. Door de verscherpte coronamaatregelen aan het einde van november vielen verschillende ideeën helaas door de mand.

Gelukkig kregen we op 11 december nog wel de kans om een JO14 wedstrijd te filmen en konden we aanwezig zijn bij een indoor voetbal toernooitje van GEO 1 en 2 op 18 december. Omdat er niemand beter kan vertellen waarom je lid moet worden van GEO dan de mensen die al lid zijn, leek het ons goed om het ze dit simpelweg te vragen. In de week voor het indoor toernooitje hebben we interview vragen opgesteld om leuke verhalen en redenen te verzamelen voor potentiële leden om lid te worden van GEO. Daarna was het een kwestie van de beelden bekijken en een verhaallijn eraan plakken. Aangezien iedereen over kampioenschap en promotie sprak leek dit ons het juiste narratief voor het filmpje. Je hoort, uit de mond van GEO 1 spelers, hun ervaring van kampioenschap en overwinning. Daarnaast benadrukken we de unieke structuur bij GEO met haar dorpse karakter en haar ‘ons kent ons’ cultuur. Ik hoop dan ook dat de video, samen met adviezen en andere werkzaamheden die de PR-commissie heeft verricht, GEO juist presenteert naar de buitenwereld, zodat GEO zal bloeien en bruisen zolang de zon op komt.

Folkert van Zanten

Op bovenstaande foto het studieteam van Folkert, v.l.n.r: Pieter-Bas van Zuilenkom, Charlie Lindholm, Bob Romijn, Rik Peters (docent), Jamal Khan, Folkert van Zanten

Bekijk de video hieronder: