In memoriam: Kees Steenhuis

Op 29 december 2020 overleed Kees Steenhuis op 65-jarige leeftijd.

Geboren in Garmerwolde heeft Kees zijn voetballeven lang GEO een warm hart toegedragen. Eerst als voetballer in het zondag team van GEO, samen met zijn broers Arie en Hans.

In zijn woonplaats Woltersum was hij actief als scheidsrechter, maar hij bleef GEO trouw als vrijwilliger. Kees was jarenlang de drijvende kracht  achter de kerstklaverjasavonden bij GEO. De puntentelling was bij hem in goede handen en aan de speeltafel liet hij telkens weer zien het spelletje meer dan goed te beheersen. Voor gelegenheidsklaverjassers was hij op die avonden een goede leermeester, die geduldig en zonder verwijten analyseerde wat zijn medespeler anders (lees beter) had kunnen en moeten doen.

GEO-1 had in Kees één van de trouwste supporters. Weer of geen weer, in Garmerwolde of elders in de provincie, Kees was bij het merendeel van de wedstrijden van GEO -1 aanwezig. Hij was daarbij niet te betrappen op luidruchtigheid. Wel kon hij op beheerste toon de tactiek van de trainer beschouwen, de individuele spelers beoordelen en zijn analyse over de wedstrijd verwoorden.

GEO zal Kees missen.